Volkswagen Taigo prijsverlaging hero mobiel

22 augustus 2024

Volkswagen scherpt prijzen Taigo verder aan

Met aangescherpte prijzen biedt de Taigo nu nog meer Volkswagen voor zijn geld. De compacte SUV met de elegante coupé-daklijn is er nu voor prijzen op het niveau van de T-Cross; sommige uitvoeringen duiken er zelfs onder. Uiteraard blijft al het goede bewaard: de Taigo biedt een hoge instap en zit, veel luxe, hoogwaardige technologie en veel personaliseringsmogelijkheden. Hij is er vanaf € 29.990*, net als de tijdelijk leverbare, extra complete Taigo Oranje Edition.

De Taigo heeft dezelfde technische basis en kwaliteiten als de T-Cross. Zijn geheel eigen karakter zit hem vooral in de kenmerkende coupé-daklijn. Daarnaast onderscheidt hij zich door veel ruimte (wielbasis: 2,55 m), de hoogwaardige afwerking, hoogstaand comfort en slimme technologie. Zo kan de Taigo dankzij Travel Assist (standaard vanaf de Life Edition) automatisch een veilige afstand tot voorliggers aanhouden. Standaard beschikt de Taigo over een Digital Cockpit en App-Connect smartphone integratie en is daarmee helemaal bij de tijd. 

Er is voor de Taigo keuze uit maar liefst 15 kleurcombinaties. Ook met een breed scala aan velgdesigns en de beschikbaarheid van designpakketten en individuele opties biedt de Taigo - zeker in dit segment - opvallend veel mogelijkheden tot personalisering.

taigo3

Life Edition heeft alles

De prijslijst van de Taigo start nu met de 70 kW/95 pk sterke Taigo met handgeschakelde versnellingsbak, die met € 29.990 de prijslijst aanvoert. De zeer complete Taigo Life Edition is er nu vanaf € 31.990*. Alle gewilde opties zijn standaard op de Life Edition: 17 inch lichtmetalen wielen, achteruitrijcamera, Travel Assist, Keyless Access, donker getinte zijruiten, metallic lak en nog veel meer.

Breed gamma

De Taigo is er ook met een 85 kW/116 pk sterke turbo-benzinemotor in combinatie met een handgeschakelde zesbak of automatische DSG-transmissie. In combinatie met het Life Edition-uitrustingsniveau is hij er nu al vanaf € 33.990*. Daarnaast is de 85 kW/116 pk sterke TSI te combineren met de sportieve R-Line- en R-Line Edition-uitvoeringen. De Taigo met 110 kW/150 pk sterke viercilinder motor en automatische 7-traps DSG-transmissie is er als sportieve R-Line vanaf € 42.490* en als zeer sportief-luxe R-Line Edition vanaf € 43.990*.

taigo2
volkswagentaigo1

Uit voorraad leverbaar: Oranje Editions

Zolang de voorraad strekt is er ook nog de zeer complete Taigo Oranje Edition, voorzien van dezelfde aandrijflijn met een vanafprijs van € 29.990*. Standaard op deze Oranje Edition zijn onder meer metallic lak, donker getinte ramen achter en dakreling. Comfortabele en luxe standaardvoorzieningen zijn bijvoorbeeld het multimediasysteem Ready to Discover met 20,3 cm touchdisplay, keyless access, elektrisch verstelbare, verwarmde en inklapbare buitenspiegels, een achteruitrijcamera en een multifunctioneel met leer bekleed stuur. Ook Travel Assist en exclusieve 17 inch Aberdeen lichtmetalen velgen zijn inbegrepen.

Uiteraard is de Taigo er ook tegen aantrekkelijke Private Leasetarieven. Daarmee is hij zorgeloos te rijden vanaf € 369** per maand.

Onze voorraad Volkswagen's

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

**Volkswagen Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Pon Financial Services B.V., ingeschreven in het handelsregister onder nummer 20073305. Getoonde tarieven zijn o.b.v. private lease inclusief BTW, bij 60 maanden, 10.000 km per jaar, € 500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken in verband met provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Aanbod geldig tot en met 31 december 2024. Volgens het Belastingplan 2020 wordt de korting op de motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s en plug-in hybrides vanaf 1 januari 2025 afgebouwd; hierdoor kan het termijnbedrag stijgen gedurende de looptijd van uw leasecontract. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende voorwaarden op de Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene verzekeringsvoorwaarden zijn hier te vinden.