Volkswagen ID.7 Tourer hero mobiel

28 juni 2024

Volkswagen ID.7 en ID.7 Tourer Pro S en ID.7 GTX nu te bestellen

Volkswagen breidt het aanbod van het elektrische vlaggenschip ID.7 verder naar boven uit. Diverse nieuwe uitvoeringen bieden nu nog betere prestaties; zo heeft de ID.7 Pro S een range tot wel 709 kilometer** en imponeert de ID.7 GTX met pure power (250 kW/340 pk) én de grip en stabiliteit van vierwielaandrijving. De nieuwe modellen zijn er direct ook als extra luxe Business-uitvoering met veel extra's en voordeel. 

De ID.7 wordt alom geprezen om zijn comfort, stilte en efficiënte aandrijflijn. De nieuwe ID.7 Pro S en Tourer Pro S gaan nog een stapje verder. De Pro S heeft de bekende efficiënte, 210kW/286 pk sterke elektromotor in combinatie met het nieuwe 86 kWh accupakket. Deze combinatie is goed voor een indrukwekkende actieradius tot zelfs 709 kilometer**. Snelladen kan met maximaal 200 kW. Daarmee duurt het opladen van de accu van 10-80% slechts 26 minuten.

volkwagenid6

Compleet vanaf het begin

De ID.7 en ID.7 Tourer Pro S zijn heel compleet, met onder meer 19 inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen, Keyless Access, 2-zone automatische conditionering, verwarmde voorstoelen en stuurwiel, multimediasysteem Ready to Discover (38,1 cm touchdisplay en 8+1 speakers), een augmented reality head-up display en een achteruitrijcamera. De ID.7 Pro S is nu te bestellen vanaf € 60.990, de Tourer begint bij € 61.990.

Business: alle populaire opties standaard

De ID.7 Pro S is er ook in een complete Business-uitvoering die standaard is voorzien van de meest populaire opties. Dat zijn zaken zoals LED Matrix-verlichting, Ergo-Active voorstoelen, Navigatie Discover Pro Max met een 38,1 cm touchdisplay en 8+1 speakers, Park Assist Pro, een elektrisch bediende achterklep met Easy Open/Close en een 360 graden camera. De ID.7 Pro S Business is leverbaar vanaf € 63.490* (Tourer: € 64.490*). Door de relatief geringe meerprijs ten opzichte van de Pro S heeft de koper een voordeel van maximaal € 6.850.

ID.7 GTX en ID.7 GTX Business: de kracht van vierwielaandrijving

De ID.7 en ID.7 Tourer GTX staan voor sportiviteit. Dankzij de combinatie van 250 kW/340 pk aan vermogen en de grip van vierwielaandrijving vergt de acceleratie van 0-100 km/u slechts 5,4 seconden. Die dynamiek gaat overigens naadloos samen met gebruiksgemak. Zo mag de ID.7 (Tourer) GTX aanhangers met een gewicht tot 1.200 kg trekken. Het 86 kWh accupakket verleent de sportieve modellen een range tot wel 586 kilometer**. Snelladen kan met 200 kW. Hiermee duurt het opladen van de accu van 10-80% slechts 26 minuten.

De ID.7 GTX onderstreept zijn sportieve karakter uiterlijk met het specifieke GTX design, inclusief 20 inch lichtmetalen velgen, LED Matrix-verlichting en donker getinte ramen achter. In het interieur valt de GTX-bekleding op. Progressive steering draagt bij aan de dynamische rijervaring. De sportieve ID.7 GTX is er vanaf € 67.990* (Tourer: € 68.990*).

Business inclusief klantvoordeel tot € 7.950

Ook van de ID.7 GTX en GTX Tourer zijn er extra luxe Business-uitvoeringen. Ze bieden alles van de reguliere GTX en daarnaast elektrisch verstelbare Ergo-Active voorstoelen met ventilatie- en massagefunctie, Navigatie Discover Pro Max en een high-end audiosysteem van Harman Kardon. Area View en Park Assist Pro maken parkeren en manoeuvreren eenvoudiger. Bij dat alles versterkt Dynamic Chassis Control het sportieve karakter. Ook hier zijn de meerprijzen ten opzichte van de reguliere modellen relatief beperkt: de ID.7 GTX Business is er vanaf € 70.490* (Tourer: € 71.490*), waarbij het klantvoordeel oploopt tot zelfs € 7.950.  

Bij alle ID.7-modellen is t/m 7 jaar onderhoud en 8 jaar fabrieksgarantie (óf maximaal 160.000 km) op de hoogvoltaccu inbegrepen. Daarnaast is er gratis 24 uur pechhulp binnen Europa. Dankzij het uitgebreide servicenetwerk in Nederland en in Europa zijn ID.7-rijders binnen 3 uur weer mobiel bij pech, zoals een lekke band.

Onze voorraad Volkswagen ID.7

* Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.