Volkswagen Tayron R-line hero mobiel

22 oktober 2024

Met de Tayron is de SUV-familie van Volkswagen compleet

Volkswagen heeft er weer een nieuw familielid bij: de Tayron. Deze ruime SUV biedt plek voor vijf tot zeven personen en past precies tussen de populaire Tiguan en topmodel Touareg. Met de komst van de Tayron heeft Volkswagen nu voor elke smaak en behoefte een passende SUV.

De volledig in Wolfsburg ontwikkelde en ontworpen Tayron is gebaseerd op het modulaire MQB Evo-platform, dat ook de basis vormt voor de Tiguan. Met zijn unieke design nestelt de SUV zich tussen de enorm populaire Tiguan en de premium Touareg. Hij combineert het beste van de twee modellen om de bestuurder en andere inzittenden van alle gemakken te voorzien. Zo neemt de Tayron technologieën over die eerder alleen voor de Touareg waren ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan de geavanceerde IQ.LIGHT HD matrixkoplampen en de stoelen met een luxueuze drukpuntmassagefunctie met maar liefst 10 kamers. 

Size matters

Met een bagageruimte van maximaal 885 liter en een optionele plug-in hybride aandrijving met een geschatte elektrische actieradius van meer dan 125 km* (WLTP) staan comfort en efficiëntie duidelijk voorop bij de Tayron. Vanbuiten herken je meteen de Volkswagen-familiebanden, maar de Tayron heeft toch een duidelijk eigen karakter. Met een lengte van 4.770 mm en een wielbasis van 2.791 mm is hij de op één na grootste SUV van Volkswagen in Europa. Daarmee zit hij opnieuw precies tussen de Tiguan (4.539 mm) en de Touareg (4.902 mm) in, wat zijn positie als nieuwe speler nog eens versterkt.

tayronrlineoryxwhite
interieurtayronrline

Stijlvol werkpaard

Met twee plug-in hybride aandrijvingen (eHybrid) en een mild-hybride variant (eTSI) hoef je niet te kiezen tussen efficiëntie en veelzijdigheid. Dat maakt de Tayron tot een stijlvolle krachtpatser: met een maximaal trekgewicht van 2 ton is hij perfect voor het vervoeren van bijvoorbeeld een paardentrailer of caravan. De Tayron wordt geïntroduceerd in twee uitvoeringen: de Life Edition en de sportieve R-Line Edition. Beide varianten hebben een uitgebreide standaarduitrusting, met onder andere automatische airco met drie zones, sfeerverlichting in 10 kleuren, negen airbags en een digitaal instrumentarium.

De driving experience control maakt het mogelijk om rijprofielen, audiovolume en sfeerverlichting eenvoudig aan te passen. Daarnaast zijn LED-koplampen met automatische grootlichtregeling (Light Assist) en draadloze App-Connect voor Apple CarPlay en Android Auto standaard inbegrepen. Voor wie nog meer luxe zoekt, zijn er tal van optionele extra’s beschikbaar. Denk aan de adaptieve chassisregeling DCC Pro met instelbare dempers, de geavanceerde IQ.LIGHT HD matrix koplampen met interactieve verlichting, en de nieuwe IDA spraakassistent met ChatGPT-integratie. Ook zijn een groot panoramisch schuifdak, het Harman Kardon audiosysteem van 700 watt en lederen stoelen met massage- en ventilatiefunctie leverbaar.

tayronrline7-zitter

Vanaf november bestelbaar

De Volkswagen Tayron is vanaf november te configureren en te bestellen bij alle Volkswagen-dealers. Vanaf maart komend jaar worden de eerste modellen in de showroom verwacht. Prijzen worden in een later stadium nog bekendgemaakt. De Tayron wordt geleverd met 4 jaar fabrieksgarantie.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat De Waal Autogroep vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

*De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de geschatte uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.