Golf mk6 hero mobiel

27 augustus 2024

50 jaar Golf: de MK6 van Rogier

De Golf is 50 jaar in Nederland. De afgelopen en komende tijd zetten wij alle generaties van dit iconische model in de spotlights. Wij zijn op zoek gegaan naar trotse bezitters van alle generaties en hebben hen geïnterviewd over hun auto. In dit artikel vertelt Rogier alles over zijn MK6 GTI. Waarom een Golf en wat komt er in zijn plaats als deze weg moet? Rogier vertelt het je graag!

Sportieveling

De 21-jarige Rogier uit Ede heeft zijn Golf GTI sinds september van afgelopen jaar. Hiervoor had hij een MK6 R-Line, wat ook al een heel fijne auto was. Omdat Rogier een liefhebber van auto's is, blijft hij altijd het internet afstruinen om te kijken wat er te koop is. En zo stuitte hij op deze GTI. 

Het feit dat het een sportieve auto is, zijn looks en het typerende GTI-interieur maken deze MK6 voor Rogier uniek. Hij heeft de auto voornamelijk voor plezierritten die hij vooral in het weekend rijdt. De auto is nog vrijwel helemaal origineel. De vorige eigenaar heeft er zelf xenon-verlichting in geplaatst en Rogier heeft zelf de middendemper verwijderd, voor nóg sportiever geluid.

Altijd op zoek

Als we vragen naar Rogier zijn mooiste rit, dan benoemt hij dat hij met de GTI naar Duitsland is gereden om hem eens goed te testen op de Duitse Autobahn. 

Hoewel hij heel blij is met zijn auto, kan hij het toch niet laten om nog steeds rond te kijken naar andere auto's. Voor nu geniet hij nog van zijn MK6, maar als er dan een andere voor in de plaats moet komen, dan zal dat een Golf MK7 GTI zijn.