Golf mk5 hero mobiel

20 augustus 2024

50 jaar Golf: de MK5 van Niels

De Golf is 50 jaar in Nederland. De komende tijd zetten we alle generaties van dit iconische model in de spotlights. Wij zijn op zoek gegaan naar trotse bezitters van alle generaties en hebben hen geïnterviewd over hun auto. In dit artikel vertelt Niels alles over zijn MK5 GTI Pirelli edition. Wat maakt deze auto voor hem uniek en wat heeft hij gedaan om hem nog unieker te maken? 

Verjaardagscadeau

Niels heeft de auto sinds februari van dit jaar. Het was een verjaardagscadeautje voor zichzelf. Hij koos voor een Golf, omdat hij tijdens zijn rijlessen ook in een Golf reed en omdat de hatchback ook bekend staat als een zeer betrouwbare auto. Wat de auto voor Niels uniek maakt is het feit dat de GTI een Pirelli editie is, en dus zijn er niet veel van gemaakt. Verder heeft hij er zelf veel aan gesleuteld en dat maakt het voor Niels echt een unieke auto.

Hij heeft er zelf een custom uitlaatsysteem onder geplaatst, er zit een andere inlaat op, hij heeft de ECU aangepast en hij is stage 2 gechipt. De Golf 5 van Niels heeft op dit moment ongeveer 300 pk. 

Toekomstmuziek

Er staat wat Niels betreft nog genoeg op de planning. Hij wilt graag het brandstofsysteem optimaliseren, waarmee de auto nog wat meer vermogen kan draaien. Verder wilt hij optisch ook nog het één en ander aan veranderen. Zo wilt Niels andere velgen plaatsen onder de auto, grotere remklauwen en hier en daar werken met carbon. 

Hij gebruikt de GTI als daily driver, dus rijdt hij bijna 400 kilometer per week met zijn auto. De mooiste rit was op het circuit van Assen. Ook vind hij de ritten die hij met vrienden in de avond maakt erg waardevol. Zijn vrienden hebben ook allemaal een Golf en dan trekken ze er met zijn allen op uit.