Golf MK1 - meneer Pelgrum - hero mobiel

26 juli 2024

50 jaar Golf: de MK1 van meneer Pelgrum

De Golf is 50 jaar in Nederland. De komende tijd zetten we alle generaties van dit iconische model in de spotlights. Wij zijn op zoek gegaan naar trotse bezitters van alle generaties en hebben hen geïnterviewd over hun auto. We trappen af met Rene Pelgrum. Hij heeft maar liefst 32 Volkswagen Golf MK1 staan, stuk voor stuk unieke exemplaren. Hij vertelt over zijn liefde voor de eerste generatie van de Golf en licht een aantal bijzondere exemplaren toe. 

Golf MK1 - 1

Golf MK1 GTS

Rene is 67 jaar oud en woonachtig in Leerdam. Eén van de meest bijzondere MK1 die Rene heeft staan is zijn Golf MK1 GTS. De auto is in 1983 alleen in Nederland op de weg gezet en momenteel zijn er geschat nog 4 á 5 Golf MK1 GTS te vinden in het land. Sinds 3 jaar heeft Rene deze GTS in zijn bezit.

De keuze voor een MK1

Rene woonde vroeger in Nieuwegein, waar zijn buurman met een nieuwe Golf MK1 thuiskwam. Hij was zó onder de indruk van de auto, dat hij zich voornam ook ooit zo'n prachtige auto te gaan rijden. Toen hij wat meer ruimte kreeg om auto's te stallen, is Rene begonnen met het verzamelen van de MK1. 

Meer weten over Rene en zijn verzameling? Ontdek het op ons YouTube kanaal.