Header Mobiel

Ruitech Solutions over de ID. Buzz: "Eindelijk een goede elektrische bus" 

Op de Nederlandse wegen zien we steeds vaker de iconische Volkswagen ID. Buzz rijden. De Waal Autogroep heeft sinds de marktintroductie december 2022 al heel wat buzzen de weg op gezet. Een succes, in onze ogen. En hoe ervaren onze klanten dat zelf? Wij vragen het aan ze in deze serie: De ID. Buzz in de praktijk.

Ruitech Solutions B.V. werkt als audiovisueel dienstverlener uitsluitend in opdracht van partners, zoals fabrikanten van AV-producten, IT-leveranciers, projectinrichters en collega AV-bedrijven. Ze zetten technisch gezien nét dat stapje extra en helpen hun opdrachtgevers van professioneel advies tot aan een vakkundige installatie en oplevering. Intussen rijden er al drie bestickerde ID. Buzzen voor Ruitech Solutions B.V. We spreken Eelse de Ruiter, oprichter en eigenaar van Ruitech Solutions B.V., om te vragen naar de ervaringen met de buzzen.

De Ruiter heeft van oudsher altijd al een voorkeur gehad voor het merk Volkswagen en vindt duurzaamheid heel belangrijk. “Toen de ID. Buzz werd geïntroduceerd dacht ik:  ahh, eindelijk een bus die aan mijn ondergrens qua range voldoet. En nog steeds voor heel veel van ons werk voldoende ruimte biedt om materialen mee te kunnen nemen. De keuze was al heel snel bepaald.” Daarnaast was een belangrijke reden het uiterlijk. “Ik vind hem heel mooi. Het is zo'n geval van je - vindt het mooi of niet. Er zit weinig tussenin. De meeste mensen die we horen, vinden de combinatie met onze bestickering een mooie verschijning. Zo wordt ‘ie bij ons ook genoemd: verschijning.”

Ruitech Solutions B.V. rijdt al langere tijd elektrisch. “Voor ons bevalt het uitstekend. Financieel gezien hebben wij het geluk dat we op meerdere plekken kunnen laden. We merken ook dat de laadinfrastructuur bij klanten of bij opdrachtgevers van klanten steeds beter wordt. In bijvoorbeeld België valt dit nog behoorlijk tegen.” 

Ruitech - 4
Ruitech - 3

Het team van De Ruiter loopt nog wel eens tegen een uitdaging aan. “Laadvolume. Dat is nu ook onze huidige zoektocht. We wachten eigenlijk een beetje op een groter maatje. Dus zou ik nu weer willen uitbreiden, dan zou de bus in ieder geval net iets hoger en net iets langer moeten zijn.  We wachten dus met smart op de elektrische Transporter!”

Maar de medewerkers? Die zijn oprecht blij vertelt De Ruiter “Alle collega’s die ermee rijden vinden het echt een fijne auto. Hij heeft een compacte draaicirkel en is heel stil van binnen.” Om de ID. Buzz helemaal naar wens te krijgen hebben ze hun eigen expertise toegepast. Op alle ID. Buzzen hebben ze extra geluidsdemping toegepast & het audio systeem sterk verbeterd. “Als audiovisueel bedrijf moet dat wel. Wij zijn misschien ook wel te kritisch".

Of Ruitech Solutions B.V. de ID. Buzz aanraadt aan andere ondernemers is geen twijfel over mogelijk. Door De Ruiter hebben er al vier of vijf anderen bedrijven een ID. Buzz gekocht. "Het waren allemaal bedrijven die weer een Caddy wilden kopen. Maar ik zei: dan moet je gewoon een elektrische bus kopen!" De ID. Buzz is een prima alternatief vindt De Ruiter. Hoe hij de ondernemers overtuigd?  "Kun je zelf laden op eigen terrein of kun je dat aanleggen? Heb je misschien zonnepanelen en een overschot? Dan heb je een mooi afzetkanaal voor je stroom en gewoon een heel fijne bus om mee te rijden. De ID. Buzz rijdt fijn, je hebt een krappe draaicirkel, je komt binnensteden gegarandeerd in en je krijgt positieve reacties van klanten. Dus voor je imago helpt die ook mee!” 

Ruitech - 6