Header mobiel - A6 avant

5 september 2024

Audi A6 e-tron: nu te bestellen als sportieve Sportback of stijlvolle Avant

Recent trok Audi de doeken van de 100% elektrisch aangedreven Audi A6 e-tron Sportback en Avant. Met een maximale range van 756 kilometer** (WLTP), razendsnelle laadmogelijkheden én technologisch geavanceerde features geeft de A6 e-tron een geheel nieuwe invulling aan Audi’s filosofie ‘Voorsprong door techniek’. Onze Audi verkoopadviseurs zijn er voor persoonlijk advies. In onze Audi showrooms hebben we een speciale ruimte ingericht waar je samen met hen de perfecte Audi A6 e-tron kunt configureren. Vanaf vandaag zijn zowel de 270 kW (367 pk) sterke Audi A6 e-tron performance-modellen én de extra sportieve Audi S6 e-tron te bestellen bij de Audi De Waal. Prijzen beginnen bij € 75.990* voor de sportieve A6 Sportback e-tron performance en € 77.490* voor de extra ruime A6 Avant e-tron performance. Later dit jaar introduceert Audi tevens een A6 e-tron met een kleiner accupakket en bijbehorende prijs.

De Audi A6 e-tron-modellen onderscheiden zich direct door hun elegante, herkenbare Audi-design. De uitstekende stroomlijn (Cw-waarde 0,21 voor de Sportback, 0,24 voor de Avant) speelt een belangrijke rol in het optimaliseren van het rijbereik. Voorzien van het 100 kWh accupakket is de A6 Sportback e-tron performance goed voor een maximale range van 756 kilometer** (WLTP, Avant: 720 km**), dé nieuwe benchmark in dit segment. Dankzij de 800 volt-technologie van het Premium Platform Electric (PPE) waarop de A6 e-tron is gebaseerd, is laden met 270 kW mogelijk. Het laden van 10-80% vergt daarmee slechts 21 minuten. De prestaties zijn dankzij de 270 kW/367 pk sterke elektromotor van hoog niveau. De Audi S6 Sportback e-tron vormt daarbij de overtreffende trap. Met een systeemvermogen van 405 kW/551 pk met launch control en quattro vierwielaandrijving accelereert hij in 3,9 seconden van 0-100 km/u. Zijn maximale range bedraagt 640 kilometer** (WLTP). 

audia6avante-tron-13

Voorsprong door techniek – tot in detail

Het interieur van de Audi A6 e-tron ademt Voorsprong door techniek. In de ‘digital stage’ zijn de Audi virtual cockpit en het MMI-display naadloos op elkaar afgestemd. Het augmented reality head-up display is de ideale, praktische aanvulling. De A6 e-tron is zelfs leverbaar met een co-driver display voor de voorpassagier. Op dit scherm kan de bijrijder bijvoorbeeld films kijken zonder de bestuurder af te leiden. 

Daarnaast biedt elke A6 e-tron een breed aanbod van Audi Connect-diensten én het gemak van slimme voice control en ChatGPT-integratie. Dat leidt tot nieuwe niveaus van gebruiksgemak en comfort. Als de inzittende rechts achterin bijvoorbeeld ‘Hey Audi, open mijn raam’ roept, dan herkent de A6 e-tron de desbetreffende zitplaats en gaat daar het raam open. Speakers in de hoofdsteunen dragen bij aan een nog intensere audiobeleving. 

In het interieur, met vijf volwaardige zitplaatsen, wordt het ruimtelijke effect extra versterkt door het optionele panoramadak. Dankzij elektrisch aangestuurde vloeibare kristallen kan dit dak in vier gradaties switchen van transparant naar ondoorzichtig.

a6e-tron1
a6sportbacke-tron

Edition, Advanced edition en S edition

De Audi A6 e-tron performance is er om te beginnen in de Edition-uitvoering, met standaardfeatures als LED-koplampen, 19 inch lichtmetalen velgen, parkeerhulp plus, achteruitrijcamera, adaptive cruise control, trekhaakvoorbereiding, het lichtpakket met ambient lighting, aluminium afwerkingsaccenten, anti-diefstalalarm met interieurbewaking, Audi smartphone interface, Audi Phone box light en rijassistentiesystemen als Lane change warning, uitstapwaarschuwing, rear cross-traffic assist en afslagassistent achter. 

De Audi A6 e-tron performance Advanced edition biedt nog meer stijl, luxe én Voorsprong door techniek met onder meer het sportieve S line-exterieur, 20 inch lichtmetalen velgen, zwarte kunstlederen bekleding en het Techpakket, waarbij zaken als LED-koplampen plus, de comfortsleutel, verlichte Audi-ringen achter, parkeerhulp met afstandsweergave en omgevingscamera’s zijn inbegrepen.

a6avante-tron2
a6avante-tron1

De Audi A6 e-tron performance S edition onderstreept zijn sportieve karakter met specifieke 20 inch lichtmetalen velgen, S line-interieur met sportstoelen en een aan de onder- en bovenzijde afgevlakt 3-spaaks stuurwiel met schakelpaddles. Het Techpakket plus is ook inbegrepen. Dat omvat naast de bovengenoemde features onder meer Matrix LED-koplampen, LED-achterlichten pro, digitale lichtsignaturen, het MMI bijrijdersscherm, de e-tron sportsound en extra veiligheidsvoorzieningen. 

Bij de sportieve Audi S6 e-tron zijn naast alle genoemde zaken ook 20 inch lichtmetalen Audi Sport-velgen, het exterieurpakket zwart en Adaptive S luchtvering standaard.

Samenstellen en bestellen

De Audi A6 e-tron performance en Audi S6 e-tron zijn met ingang van vandaag tot in detail naar eigen wens samen te stellen in de online configurator op Audi.nl en te bestellen bij de Nederlandse Audi-dealers. De A6 Sportback e-tron performance Edition is leverbaar vanaf € 75.990*, als Avant is hij er vanaf € 77.490*. De Audi S6 e-tron is er als Sportback vanaf € 99.990*. Later dit jaar introduceert Audi tevens een A6 e-tron met een kleiner accupakket en bijbehorende prijs.

a6sportbacke-tron2

* Alle prijzen in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. 

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Wil je nu al in een elektrische Audi stappen? Bekijk hieronder ons aanbod!