Header - Mobiel

Tiel, 17 oktober 2024

Wijziging aandeelhouder

De Waal Autogroep is voornemens haar activiteiten over te dragen aan Michel den Engelsen en de leaseportefeuille aan Volkswagen Pon Financial Services.

Sinds 1965

In 60 jaar tijd is De Waal Autogroep door drie generaties familie De Bruin uitgebouwd tot een dealerholding van formaat. Wij zijn met acht vestigingen actief in het Rivierengebied als dealer van de merken Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT en Volkswagen Bedrijfswagens en hebben daarnaast het autoschadebedrijf SchadeNet Rivierenland. In samenwerking met ALMN bieden wij mobiliteits- en leaseoplossingen aan voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Met De Waal Autoverhuur voorzien wij in alle behoeften op het gebied van tijdelijke mobiliteit. We zijn enorm trots op wat wij in 60 jaar hebben bereikt. Dit hebben wij te danken aan onze waardevolle klanten en relaties.

Nieuwe fase

Ondanks dat er voor jou niet veel zal veranderen, breekt er voor onze organisatie wel een nieuwe fase aan. De huidige aandeelhouders, Christiaan en Walter de Bruin, zijn voornemens om hun activiteiten over te dragen aan Michel den Engelsen, directeur/eigenaar van onder meer Den Engelsen Bedrijfswagens. Dit betreft de auto-, verhuur- en schadebedrijven van De Waal Autogroep. De transactie van de overname ligt ter goedkeuring bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2024 afgerond worden.

Den Engelsen

Den Engelsen is een van de snelst groeiende dealergroepen in Nederland. Net als De Waal is Den Engelsen een familiebedrijf, waar de klant centraal staat. De onderneming startte vijf jaar geleden met de overname van de MAN-vestigingen in Eindhoven, Nijmegen, Stein, Venlo en het Volkswagen Bedrijfswagencentrum in Eindhoven. Inmiddels zijn daar het MAN-dealerbedrijf in Tiel, Den Engelsen Verhuur en Den Engelsen Top Used (gebruikte bestelauto’s en trucks) bijgekomen. In 2022 werd Nabuurs Truckservice overgenomen.

VWPFS

De leaseportefeuille van ALMN wordt overgenomen door Volkswagen Pon Financial Services. De leaseactiviteiten worden, met de vertrouwde gezichten, doorgezet onder de naam ALMN. ALMN blijft een universele leasemaatschappij, die ook andere merken naast de Volkswagen Groep aanbiedt. De voorgenomen overname van ALMN is in lijn met de groeistrategie van Volkswagen Pon Financial Services, dat de afgelopen jaren meerdere leaseportefeuilles heeft overgenomen.

Wat verandert er?

Met de overname van De Waal geeft Den Engelsen invulling aan zijn ambities om ook de personenwagenmarkt te betreden. En dat met dezelfde filosofie om een optimale partner voor de klant te zijn, door een breed producten- en dienstenpakket te bieden en eersteklas service. De Waal Autogroep zal doorgaan onder haar eigen naam, met behoud van medewerkers en management. Voor klanten zal er dus niets veranderen. Met de wisseling van aandeelhouders blijft De Waal een écht familiebedrijf, klaar voor toekomstige ambities.