De coronacrisis nadert het einde. Nederland laat langzaam maar zeker alle coronamaatregelen varen. In drie grote stappen neemt Nederland afscheid van alle maatregelen en kunnen we, als het goed is, eindelijk weer terug naar het 'oude' normaal. Als gevolg van de versoepelingen zal ook de mobiliteitscijfers langzaam weer naar het oude niveau gaan. Een mooi moment om even stil te staan hoe uw organisatie mobiliteit heeft ingeregeld.
Thuiswerkadvies vervalt, mobiliteitsbehoefte stijgt
Als alles meezit, besluit het kabinet op 15 maart officieel voor het verdwijnen van het thuiswerkadvies. Als logisch gevolg zal daarmee het gebruik van de mobiliteitsvormen stijgen. Dit brengt een nieuwe uitdaging voor veel organisaties. De start van de coronacrisis was voor een aantal organisaties reden om de mobiliteit binnen de organisatie anders in te regelen. Het wagenpark is vaak het eerste waarop bezuinigd werd. Zeker wanneer mobiliteit vanwege de lockdown en thuiswerkadvies geen noodzaak meer was. Maar hoe regelt u uw mobiliteit weer in wanneer het gebruik en behoefte aan mobiliteit weer stijgt?
Leasing met beperkt risico
Hoewel wij aan de vooravond staan van het 'oude' normaal, weten we nog niet wat de toekomst ons gaat brengen. Hoe herstelt onze maatschappij na de coronacrisis, blijft de behoefte aan mobiliteit zoals voorheen en wat gebeurd er bij een nieuwe coronavariant? Het zijn vragen waar we op dit moment nog niet het antwoord op hebben. Het kan een financieel risico zijn om op dat moment langdurig leasecontract af te sluiten. Om het risico zoveel mogelijk te beperken, kunt u ook kiezen voor shortlease. Deze kortlopende leasevorm kunt u na één maand dagelijks opzeggen en zorgt ervoor dat u flexibel in kunt spelen op de periode wanneer Nederland weer opengaat.
Thuiswerken is een blijvertje
Een onderzoek van de Rijksoverheid uit juli 2021 stelt dat ook na de coronacrisis meer mensen (gedeeltelijk) thuis blijven werken. 41% van de ondervraagden wil graag dat ook na de coronacrisis geïnvesteerd wordt in het faciliteren van thuiswerken. De wens om geregeld thuis te werken zorgt ook voor een verandering in de behoefte van mobiliteit.
De keuze om een dure (stilstaande) auto voor de deur te hebben staan zal bij deze mensen langzaamaan verdwijnen en zullen behoefte hebben aan andere soorten mobiliteit. Denk hierbij aan een deelauto of keuze voor het openbaar vervoer. Voor de werknemers is het fijn als u meebeweegt in de mobiliteitswens.
Kom in contact met onze mobiliteitsexpert
Wij begrijpen als geen ander de complexiteit van mobiliteit in een veranderende maatschappij. Graag gaan wij, met uw organisatie, de uitdaging aan om de mobiliteit voor uw organisatie zo efficiënt mogelijk in te regelen, waarbij we ook rekening houden met de risico van de nasleep van de coronacrisis. Heeft u nog vragen? Vul geheel vrijblijvend onderstaand formulier in.